Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
426
Számítsd ki mekkora a térfogata 0,16 gramm standardállapotú O2– gáznak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(O_2)` = 32 `g/(mol)`

`n_(O_2)` = `m_(O_2)/M_(O_2)` = `0.16/32` = 0,005 mol

1 mol standardállapotú gáz térfogata 24.5 `dm^3`

0.005 mol gáz térfogata `0.005*24.5` = 0.1225 `dm^3` = 122,5 `cm^3`.
Módosítva: 5 éve
1