Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
444
Egy robotjáték 230V hálózati feszültségre kapcsolt transzformátorról működik.
A szekunder tekercsben az áram erőssége 0,34A, a feszültség 10V.
Mekkora a primer tekercsben folyó áramerőssége?
Mekkora teljesítményű a robotjáték motorja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
`U_1` = 230 V

`U_2` = 10 V

`I_2` = 0,34 A

P = `U_1*I_1` = `U_2*I_2`

`I_1` = `(U_2*I_2)/U_1` = `(10*0.34)/230` = 0,015 A = 15 mA

P = `U_2*I_2` = `10*0.34` = 3,4 W
0

Igen, én is ugyan ezt dolgoztam ki.
0