Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldjuk meg a trigonometrikus egyenleteket!

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
cosX=gyök2/2
2*cos négyzetx-3*cosx+1=0
sin(3x+pí/6)=0,5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. cosx=gyök1
cosx=1
x=k•360

3. Két egyenlet lesz belőle
sin(3x+pi/6)=0,5
sin(pi-(3x+pi/6))=0,5

x1=k•120
x2=40+k•120
0