Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
365
Egy 30 fokos lejtőn egyenletesen felfelé húzunk egy 65 kg-os csomagot. Mekkorának kell lennie ennek a lejtővel párhuzamos húzóerőnek, ha a csomag és a lejtő közötti a súrlódási együttható 0,4?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egyenletesen húzzuk, a lejtő irányú erők eredője nulla.

`F_h` + `mu*m*g*cosalpha` = `m*g*sinalpha`

`F_h` = `65*10*sin30-0.4*65*10*cos30` = 325-225 = 100 N
1