Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

C# programozás

47
Feladat:

Írj angol nyelvtanulást segítő programot! A program egy legalább 40 szóból álló szószedetet olvas be, txt fájlból.
A fájl tartalma pl.:

alma:apple
körteear
...

Készítsd el a fájlt egy karakteres szövegszerkesztővel. A program olvassa be a fájl tartalmát, majd kérdezze meg a felhasználótól, hogy az angolra, vagy a magyarra való fordítást akarja gyakorolni.
Ezután a választás alapján sorsoljon ki 10db magyar vagy angol szót, és "kérdezze fel" a megfelelőiket a felhasználótól.
Értékelje a teljesítményt: 30%-tól 2, 50%-tól 3, 70%-tól 4, és 85%-tól 5.

Készíts a program tervéről (nem magáról a programról) szóló 6 oldal hosszú PPT diasort. Térj ki az alkalmazott adatszerkezetekre, vezérlési szerkezetekre.
(A diasor címdiája és az elköszönő/forrásmegjelölő oldalak nem számítanak bele a 6 oldalba, vagyis összesen 8 oldal kell, hogy legyen.)

A bemutatás része a PPT kiselőadásként való bemutatása, a programkód ismertetése és a futó program demonstrálása. A programkód bőkezűen, magyarul kommentelt kell, hogy legyen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
c#, Csharp, programozás, T1C, sos, Javítási, lehetőség
1
Középiskola / Informatika

Válaszok

1
Szia
A megoldást az alábbi linken eléred:
https://pastebin.com/cQ2qpwq2

Kicsit kommenteztem is, valószínűleg még kicsi kiegészítésre szorul, de szerintem az már menni fog neked is. Szintúgy a ppt.

A miértről kicsit: Igyekeztem minél rövidebbre fogni. Azzal a változóval dolgozok, amibe beolvasom az adatokat, így nem kell külön azzal törődnöm, hogy válogassam és párosítgassam a magyar-angol szavakat. A kérdések feltevése és válasz beolvasása belátom lehetne szebb, de így kompakt. Illetve az érdemjegy megállapítása is lehetne jobb, ha szeretnéd szebbé tudod tenni.
Ha bármi kérdésed van a kóddal, kérdezz nyugodtan.
Amennyiben így megfelel neked a válaszom, kérlek jelöld megoldásnak. Köszi
Módosítva: 6 napja
0