Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Paralimpia/parasport - SOS esszé

114
Mit jelent számomra a parasport, a fogyatékosság?
Erre a kérdésre kell írnom egy 2-3 oldalas esszét, és kellene segítség. források, mondatok, akár ha valakinek is kellett írni egyet, hogy megnézzem mit írt.
NAGYON NAGY SEGÍTSÉG LENNE!!!
14.00-ig kell leadnom! Szóval SOS
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, 14, óra, Esszé, Kerlek, segíts, fontos, lenne
0
Általános iskola / Testnevelés

Válaszok

1
Az Országgyűlés a 2017. december 12-i ülésén egyhangúlag megszavazta a Kulturális Bizottság ötpárti kezdeményezését. Hivatalosan is országos napja lett a magyar sportnak, a magyar parasportnak, a magyar diáksportnak, és a módosító javaslat megszavazása után, a magyar siketsportnak. A Magyar Parasport Napját ezentúl minden évben február 22-én ünnepeljük, a dátum választása szimbolikus, hiszen ezen a napon, 1970. február 22-èn alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között. A mai magyar parasport kialakulásában döntő jelentőségű volt, hogy az első, intézményesített sportszervezetet megalakították olyan legendák, mint Tauber Zoltán, hazánk első paralimpiai bajnoka, Fejes András, aki az első magyar paralimpiai érmet nyerte, és a Mozgásjavító tanárai, diákjai.
Apropó holnap lesz a világnapja.
Módosítva: 2 hete
0