Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás.

Főoldal » Középiskola » Matematika
554
a) Külföldi: 12800
Magyar: 19200

b) Gyerek: 15360
Felnőtt: 16640

Számolás menete:
Gyerek: 12800 külföldiből 5760 a gyerek (128x45) + 9600 magyar
Felnőtt: 32000 emberből kivonjuk az 5760 gyereket és megkapjuk a felnőttek számát.

Jól számoltam mindent? :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
százalékszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A végén egy kicsit elcsúszott a dolog. Szóval:

Külföldi gyerek: 5760, addig jó

Magyar gyerek: 9600

Összes gyerek: 5760+9600 = 15360

Összes felnőtt: 32000-15360 = 16640

A kettő aránya a kérdés: 15360:16640 = 12:13
1