Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
377
Sziasztok! Légyszi segítsetek! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A műveleti tulajdonság amit fel kell használnod az a kommutativitás, azaz, hogy a szorzatban a tényezők felcserélhetőek., és az asszociativitás, hogy átzárójelezhetőek. Például a 4. feladat megoldása:
(-c)*(-c)*(-c)*1,2*1,2=
(-1)*c*(-1)*c*(-1)*c*1,2*1,2= /asszociativitást használtuk fel
(-1)*(-1)*(-1)*c*c*c*1,2*1,2= /kommutativitást használtuk fel
(-1)3*c3*1,23
Remélem, hogy ez alapján a többi is menni fog. :)
Módosítva: 5 éve
0

a, = `3^2*c^3`

b, = `5^5*y^3`

c, = `(-x)^4*7^2`

d, = `(-c)^3*1.2^2`
0