Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS valaki segítsen kiszámolni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
484
A piacon almát és körtét vettem, összesen 8 kg-ot. Az alma kilogrammonként 170 Ft-ba, a körte kilogrammonként 210 Ft-ba került, és összesen 1480 Ft-ot költöttem. Mennyi almát és mennyi körtét vásároltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

x kg almát vettél és 8-x kg körtét.

Felírható egyenlet:

170x+210(8-x) = 1480

x = `(210*8-1480)/(210-170)` = 5

5 kg almát vettél és 3 kg körtét.

Ellenőrizd.
0