Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos lenne

Főoldal » Középiskola » Fizika
476
Mekkora sebességgel halad az a kerékpár, melynek 30 cm sugarú kereke 2,5 1/s
fordulatszámmal egyenletesen forog? Hány teljes fordulatot tett meg a kerék 200 m-es
úton?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
n = 2,5 `1/s`

r = 30 cm = 0,3 m

v = `2*r*pi*n` = `2*0.3*2.14*2.5` = 4,71 `m/s`

1 fordulat `2*r*pi` = `2*0.3*3.14` = 1,885 m

A 200 méteres szakasz alatt tehát `200/1.885` = 106 teljes fordulatot tesz meg.
0