Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Egy három várost kiszolgáló tévéátjátszót terveznek.
a, hova telepítsék az adót, ha azt akarják, hogy mindhárom településtől egyenlő távolságban legyen?
b, ha a városok távolsága 36 km, 48 km és 60 km, akkor milyen messze lesz tőlük az átjátszó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) A három város egy háromszög, a háromszög köré írható kör középpontjába kell telepíteni.
b)
A kör sugara:
R = a·b·c / 2T
Ahol T a háromszög területe.
A terület Heron képlettel:
T =  s·(s-a)·(s-b)·(s-c) 
ahol s = (a+b+c)/2

Helyettesíts be...
1