Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
563
Egy pályázaton a benyújtott pályázatok közül az első hármat díjazzák.
Az első díj összegének a háromnegyed része a második díj, ennek kétharmad része a harmadik díj.

Mennyi pénzt kap az első helyezett, ha összesen 1.800.000 Ft-ot osztottak ki a díjazottak között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
TÖRTEK
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első: x
Második: 3/4x
Harmadik: 3/4*2/3=0.5x

x+0.75x+0.5x=1.800.000
2.25x=1.800.000 /:2.25
x=800.000

Első: 800.000
Második: 3/4*800.000=600.000
Harmadik: 600.000*2/3=400.000

Ha összeadjuk kijön az 1.8 millió. A megoldás helyes
1