Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvény,moláris tömeg

Főoldal » Középiskola » Kémia
441
Egy tartályban 417 cm3 térfogatú, 20,7 °C hőmérsékletű, 8,06 bar nyomású gáz van. Hány dm3 térfogatot tölt be ez a gáz, ha a tartályból kiengedve a hőmérséklete 29,7 °C lett, nyomása pedig 1,08 bar?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`n= (p_1*V_1)/(R*T_1)` = `(8.06*10^5*417*10^(-6))/(8.314*(20.7+273))` = 0,1376 mol

`V_2=(n*R*T_2)/p_2` = `(0.1376*8.314*(29.7+273))/(1.08*10^5)` = `3.206*10^(-3)` `m^3` = 3206 `cm^3`
0