Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Laura 10 évvel idősebb Lucánál.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
431
Laura 10 évvel idősebb Lucánál.
Hány évesek most, ha 4 év múlva 3-szor annyi éves lessz Laura, mint Luca?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Luca x éves, Laura x+10 éves

4 év múlva Luva x+4 éves lesz, Laura x+10+4 = x+14 éves lesz.

3(x+4)=x+14

3x+12 = x+14

2x = 2

x=1

Luca 1 éves, Laura 11 éves. Luca 4 év múlva 5 éves lesz, Laura pedig 15, ez épp háromszor annyi.
0