Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell kiszámítani? Köszönöm a segítséget.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
Mekkora a kert tényleges mérete 34 cm2-es geometriai tervvel az 1: 500-as méretarányú tervrajzon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A lineáris méretek lesznek a valóságban 500-szorosa, akkor a terület az `500*500` = 250000-szerese.

T = `32*250000` = 8 000 000 `cm^2` = 800 `m^2` a valóságban a területe.
0