Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA SOS 10

Főoldal » Középiskola » Fizika
1285
Egy levegő buborék térfogata a tengerszinten 4mm². A tengervíz sűrűsége 1030 kg/m³ a tengerszinten a levegő nyomása 10⁵ N/m².
a,Mekkora a nyomás a tengerben 15 m mélységben?
b,Mekkora a levegőbuborék térfogata ebben a mélységben, ha a hőmérséklet változatlan?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 10
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

`p_2 =p_1+rho*g*h` = `10^5+1030*10*15` = `2.545*10^5` Pa

b,

`p_1*V_1` = `p_2*V_2`

`V_2` = `(p_1*V_1)/p_2` = `(10^5*4)/(2.545*10^5)` = 1,575 `mm^3`

(gondolom a térfogat mértékegysége `mm^3`)
0