Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
419
Hány cm3 5,5 mol/dm3 kálium-hidroxid oldat készíthető 10 g KOH-ból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`n` = `10/(39+17)` = `0,1786` `mol` `∼0.18` `mol`
`V` = `n/c` = `(0.18)/(5.5)` = `∼0.033` `dm^3` = `32.73` `cm^3` `∼33` `cm^3`
1