Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koncentráció oldat számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
345
210 cm3 oldatba 28 g KI-ot (kálium- jodidot) rakunk. Hány mol/dm3 koncentrációjú az oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`n` = `28/166` = `0,1687` `mol`
`c` = `n/V` = `(0.1687)/(0,21)` = `0.803` `(mol)/(dm^3)`
1