Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömeg százalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
322
370cm3 1,217 g/cm3 sűrűségű 0,9 m/m%-os NaOH-oldatot kell készíteni. Hány g víz és hány NaOH szükséges hozzá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`m_o` = `370cm^3 * 1,217(g)/(cm^3)` = `415,03g` oldat
`415,03cm^3` * `0,009` = `3,74g` `NaOH`
tehát `3,74g` `NaOH`-t keverek `411,3g H_2O`-val
1