Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koncentráció oldat számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
383
Hány mol/dm3 koncentrációjú az oldat amelynek 520cm3 –be 3,5 g nátrium-hidroxidot rakunk (NaOH).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`n` = `(3,5g)/(40g/(mol))` =`0,0875mol`
`c ` = `n/V` = `(0,0875mol)/(0,52dm^3)` = `∼0,168``(mol)/(dm^3)`
1