Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldat sűrűsége

Főoldal » Középiskola » Kémia
332
1250cm3 vízbe 25g konyhasót (NaCl) rakunk, az oldat sűrűsége 1,211g/cm3. Hány m/m%-os oldatot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`m_(víz)`=`1250g` (sűrűsége `(1g)/(cm^3)`
a tömegek adódnak össze
`(25g)/(1250+25g)` = `∼1,96%`
A sűrűség érték a feladat szempontjából lényegtelen. Akkor lenne mérvadó, ha a kapott oldat sűrűségét is ki kéne számolni, ebben az esetben:
`(1275g)/(1,211g/(cm^3))` = `1052,85cm^3`
1