Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sűrűség számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
423
390 g 1,3 mol/dm3 1,116 g/cm3 sűrűségű kálium-jodid oldatot készítünk Hány g só és hány g víz szükséges hozzá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`390g = ∼349,5cm^3`
`c = (1,3mol)/1dm^3` = `(xmol)/(0,3495dm^3)`
`x = ∼0,4544mol KI` melynek tömege `0,4544mol*(166g)/(mol) = 75,43g`
vagyis az oldat `75,43/390` tömegszázalékos
`75,43g KI`-t és `314,6g H_2O`-t kell összekeverni
Módosítva: 5 éve
1