Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koncentráció oldat számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
356
320cm3 0,977 g/cm3 sűrűségű 15 m/m%-os NaOH-oldatot kell készíteni8. Hány g víz és hány NaOH szükséges hozzá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`m = 320cm^3*0,977 = 312,64g`, ez a teljes oldat tömege
Mivel az oldat 15m/m%-os, ezért benne az oldott anyag:
`312,64*0,15 = ∼46,9g`
A többi víz, ezért összesen `46,9g NaOH`-t és 265,74g ~ `266g H_2O`-t kell összekeverni
1