Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
368
Valaki tudna segíteni ebben a feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A lánctalpas által kifejtett nyomás
p=(m·g)/A=2500kg·10m/s²)/2m²=12500Pa
A nő által kifejtett nyomás
(A=10cm²=0,001m²)
p=(m·g)/A=(60·10)/0,001=600000Pa
Tehát a nő cipőben nagyobb nyomást fejt ki a talajra, mint a lánctalpas
0