Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1664
Három egymást követő természetes szám összege 2007. Mekkora a legnagyobb szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az első szám x. Mivel három egymást követő számról van szó, ezért x után x+1, utána x+2 jön.
x+(x+1)+(x+2) = 2007
Ha összevonjuk, akkor 3x+3 = 2007
Ezután rendezzük az egyenletet, kifejezzük x-et. Azt kapjuk, hogy x = 668.
Így tehát x = 668, x+1 = 669, x+2 = 670
Ha ezeket összeadjuk, az pontosan 2007. :)

Ez alapján úgy gondolom, hogy meg tudod válaszolni a kérdést.
Módosítva: 5 éve
1