Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Kérem segítsenek a matematikában

Főoldal » Középiskola » Matematika
1950
Két, egymástól 10 méterre álló egyenes fa magassága 7, illetve 12 méter. Milyen távol van egymástól a két fa csúcsa?

Kérem valaki segítsen, hálás lennék érte!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A fák távolsága (10 m) az egyik befogó, a fák magasságának különbsége (12-7=5 m) a másik befogó. Kérdés az átfogó.

`c^2` = `10^2+5^2`

c = `root()(10^2+5^2)` = `root()(125)` = 11,18 m

A két fa csúcsának távolsága 11,18 méter.
0