Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezüst

Főoldal » Középiskola » Kémia
431
Mennyi ezüstöt kapunk a 4,4 g acetaldehid és az ezüst-nitrát ammóniás oldatának reakciójánál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A Reakció:
`CH_3-CHO` + `2Ag^+` + `2OH^-` -> `CH_3-COOH` + `2Ag`+ `H_2O`
Az acetaldehid moláris tömege: 12+3+12+1+16 = 44g/mol
Mivel m / M = n, ezért 4,4/44 = n = 0,1mol
A reakció alapján látjuk, hogy 1 mol acetaldehidre 2 mol ezüst jut. Tehát az ezüst anyagmennyisége 0,1*2 = 0,2mol
A tömeget megkapom, ha beszorzom a 0,2-t az ezüst moláris tömegével: 0,2*108=21,6g
Módosítva: 5 éve
0