Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fordítás és hozza kapcsolódó feladat

157
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Első megálló: Trinity főiskola Dublin
Az egyetem és a könyvtár 1592-ben épült. Híres diákok köztük írók és politikusok. A legfontosabb könyv a könyvtárban több mint ezer éves.

Második megálló: A nemzeti galéria
A galériában több mint 7000 festmény és rajz található Ír és európai művészektől. Pár darab a leghíresebbek közül Picasso alkotásai, Goya és Velázquez.

Harmadik megálló: Szent István zöldje
Ez a tér a legnagyobb Európában. Ez egy nagyon csendes hely autók nélkül. Van egy tó, ahol a látogatók sétálhatnak, és egy, ahol bandákat lehet hallani különböző zenéket játszani.

Negyedik megálló: Dublin kastély
A most látható kastély nem az 1204-es eredeti, de nagyon fontos Írország történelmében. A kastélynak gyönyörű kertjei vannak.

Ötödik megálló: Guinness raktár
Az épület a híres Ír sör otthona, és a múzeum az eredeti gyár része. A kiállítás megmutatja, hogy az ott dolgozók hogy csinálnak sört.

Hatodik megálló: Kilmainham Gaol
Ez egy nagyon híres régi börtön, de már nincsenek itt rabok. A túra megmutatja a látogatókbak, hogy milyen volt egy rab élete egy hideg, sötét épületben.

Hetedik megálló: Dublini állatkert
Az állatkert egy a város közepén található hatalmas parkban van. Ez a világ harmadik legrégibb állatkertje, és Európa legnagyobb parkja egy városban. A legnépszerűbb látványosságok a gorillák és a csimpánzok.

Nyolcadik megálló: Írók múzeuma
Dublin rengeteg híres író otthona, például ott van Oscar Wilde, vagy James Joyce. A kiállítás megmutatja a könyveik és betűik egy gyönyörű nagy házban, ami 300 éves.

5.
A 2
B 5
C 8
D 1
E 3
F 4
G 6
H 7
-1