Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
588
Sziasztok egy matek feladatot nem értek tudnátok benne segíteni?
A feladatot csak behelyettesítő módszerrel lehet megoldani..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x/2-2y/3=1/3
11x+2y=-1

x/2-2y/3=1/3 /*6

3x-4y=2
11x+2y=-1

33x-44y=22
33x+6y=-3

38y=19 /:19
y=19/38=0.5

Behelyettesítés:
11x+2y=-1
11x+2*0.5=-1
11x+1=-1 /-1
11x=-2 /:11
x=-2/11




0