Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan számolom ki ezt az egyenletet?

Főoldal » Középiskola » Matematika
842
3^2+(x/2)^2=x^2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
9+x^2/4 egyenlo x^2 szorzunk 4-gyel
36+x^2 egyenlo x^2
ha elvesszuk belole az x^2-t akkor 36egyenlo 0val vagyis nincs megoldas
-1

Rendezed:

3^2+(x/2)^2=x^2
9+x²/4=x² kivonunk x²/-t
9 = (3/4)*x² szorzunk 4/3
36/27 = x²
±gyök(36/27) = x
1