Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
493
Hány kJ hő szabadul fel, ha elégetünk 38,0 g pentánt? A pentán égéshője -3506 kJ/mol.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
C₅H₁₂ + 8 O₂ ⇒ 5 CO₂ + 6 H₂O
n(C₅H₁₂) = 38/M = 38 / 3*14+2*15 = 38/72
Egy mol C₅H₁₂ égésekor 3506kj energia szabadul fel
38/72 mol C₅H₁₂ égésekor 38/72 * -3506 fog felszabadulni
ΔrH = ~1850,4
1