Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
438
A deltoid szomszédos oldalai egyformák, a és b betűvel jelöljük őket, K=2*(a+b), T=e*f/2 ahol e és f a deltoid átlói
Számítsd ki a deltoid kerületét és területét ha oldalai: a=15cm, b=56mm,
átlói: e=7cm, f=47mm
K=.............mm=.............cm=.............dm T=.............mm2=............cm2=...........dm2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Megvannak adva a képletek, és a számok, is. Csak be kell helyettesíteni, és kiszámolni. Persze a mértékegységekre ügyelve.

K=2*(a+b)=2*(150+56)=2*206=412 mm = 41,2 cm = 4,12 dm
T=e*f/2=70*47/2=3290/2=1645 mm² = 16,45 cm² = 0,1645 dm²
1