Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
438
Hány m3 20,9°C-os, 99,9 kPa nyomású butánt kell elégetni ahhoz, hogy 694 kJ hő szabaduljon fel? A bután égéshője -2862 kJ/mol.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Számoljuk ki a moláris térfogatot Vm = RT/p = 8,314*(273+20,9)K/99,9kPa =24,46dm³/mol
1 mol bután égésekor ⇒ -2826 kJ
x mol bután égésekor ⇒ -694kJ
x = -694/2826 = 0,246mol
V = Vm*n = 0,246*24,46 = 6,00dm³
1