Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt a ketott kellene megoldani elore is koszi :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A válasz egyszerű.
a, Felrajzolom a koszinuszfüggvényt, és az y tengelyen egyel lejjebb tolom.
b, Felrajzolom a koszinuszfüggvényt, és az y tengelyen kettővel feljebb tolom.

Ezt úgy tudom megtenni, hogyha fel tudom rajzolni a koszinusz függvényt.
Ezt úgy a legkönnyebb, ha felveszek egy derékszögű koordinátarendszert, és 1/4π-nként felrajzolom a koordinátákat.
Ezek után megrajzolom a koszinuszfüggvény egy periódusát:
ha x=0, akkor cos(x)=1
ha x=π, akkor cos(x)=-1
ha x=2π, akkor cos(x)=1
így tudom ábrázolni a függvényt.
0