Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
492
Fölöslegben lévő oxigénben elégetünk 12,3 g tömegű vörösfoszfort. Hány g foszfor-pentoxid (P2O5) keletkezik az égés során?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`P_4` + 5 `O_2` = 2 `P_2O_5`

`M_(P_4)` = 124 `g/(mol)`

12,3 g `P_4` az `12.3/124` = 0,1 mol

Ehhez ötszörannyi, azaz `5*0.1` = 0,5 mol `O_2` szükséges, ami `0.5*32` = 16 g oxigénre van szükség.
Módosítva: 5 éve
1