Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikaa

Főoldal » Középiskola » Fizika
2333
Egy vándor 12kg terhet visz a vállán. A terhet egy vízszintesen tartott bot egyik végére akasztotta, míg a bot közepét vállával alátámasztotta. A bot másik végét kezében fogja.
a). Mekkora erővel nyomja a bot a vándor vállát?
b). Mekkora lenne a vállát nyomó erő, ha a botot a vállán a teher felőli egyharmad hosszban támasztaná alá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,
F1=F2+mg=2mg
helyettesítés:
F1=240N, F2=120N
240 N erővel nyomja

b,
180 N erővel nyomná
0