Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
13 - 2x = ( x - 5 )2
13 - 2x = x2 -10x + 25. /+2x-13
0 = x2 - 8x + 12
Innen a másodfokú egyenlet megoldóképletével:
x1,2= 8 +- 4/2
X1 = 6
x2 = 2
0