Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
2,3,6os feladatra lenne szükségem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2)
x*(x+1)=x+25
x²+x=x+25 /-x
x²=25 /gyökvonás
x=5

Ellenőrzés:
5*6=30
5+25=30

3.)
n szög átlóinak száma: n*(n-3)/2
n szög átlóinak száma: (n-2)*180
A feladat szerint:
n(n-3)/2 - n = (n-2)*180/90
n(n-3) -2n = 4(n-2)
n² - 3n - 2n = 4n -8
n² -9n +8 = 0
(n-1)(n-8)=0
n=1 vagy n=8
A megoldás nyolcszög.

szepi26evi képét csatolom a 6-os feladathoz
0