Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kőrrel kapcsolatos

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A középponti szög mindig a kétszerese a kerületi szögnek.

1.)
a) 60/2= 30°
b) 138/2=69°
c) 2π/3= 360/3=120°-os a középponti szöge, kerületi szöge= 120/2=60°
d) 5π/4 = 900/4=225° 225/2=112,5°
e) 336/2= 1685°
f) β/2

2.)
a) 15/2= 30°
b) 84*2= 168°
c) 3π/2= 270° (360-270=) 90° 90*2=180°
d) 5π/12= 75° 75*2=150°
e) 360-216=144° 144*2= 288°
f) α*2
0