Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai reakciók

Főoldal » Középiskola » Kémia
618
Elégetünk 4,06 g vörösfoszfort. Hány gramm oxigénre van szükség, hogy az összes foszforból foszfor-pentoxid (P2O5) keletkezzen?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`P_4` + 5 `O_2` = 2 `P_2O_5`

`M_(P_4)` = 124 `g/(mol)`

`M_(O_2)` = 32 `g/(mol)`

4,06 g `P_4` az `4.06/124` = 0,03274 mol

Ehhez ötszörannyi, azaz `5*0.03274` = 0,1637 mol `O_2` szökséges, ami `0.1637*32` = 5,24 g oxigénre van szükség.
1