Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
532
Sziasztok kéne segítség:Mekkora az oxigén sűrűsége 10^5 Pa nyomáson és 20C hőmérsékleten,ha a moláris térfogat ilyen körülmények között 24,32dm^3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`V_m` = `n/V` `(m/M)/V` = 24,32 `(dm^3)/(mol)`

M = 32 `g/(mol)`

`rho=m/V` = `M/V_m` = `(32(g)/cancel(mol))/(24.32(dm^3)/(cancel(mol)))` = 1,316 `g/(dm^3)`
0