Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
1091
Egy négyszög oldalai úgy aránylanak egymáshoz mint 1:1/2,2/3 :2.A hozzá hasonlónégyszög kerülete 75cm. Határozzuk meg az utóbbi négyszög oldalainak hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1+1/2+2/3+2=25/6
75:25/6=18
A négyszög oldalai: 1*18=(18 cm, 1/2·18=9 cm; 2/3·18=12 cm; 2*18=36 cm
0