Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
1522
Egy négyszög oldalai 10cm, 15cm, 20cm, 25cm. A hozzá hasonló négyszögben a legnagyobb és legkisebb oldal összege 28cm. Határozzuk meg ez utóbbi négyszög oldalainak hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az alap négyszög két kisebb oldalának összege= 10+15=25 cm
28/25=1,12
a’=10*1,12=11,2cm
b’=15*1,12=16,8cm
c’=20*1,12=22,4cm
d’=25*1,12=28cm
0