Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
468
Egy levegő minta térfogata 298K és 4x10² Pa nyomáson 6 dm³ Milyen nyomásra szükséges emelni ahhoz, hogy a hőmérséklet ne változón a térfogat pedig 24 dm³ legyen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
T = 298 K = áll.

`p_1` = `4*10^2` Pa

`V_1` = 6 `dm^3`

`V_2` = 24 `dm^3`

`p_2` = ?

`p_1*V_1` = `p_2*V_2`

`p_2` = `(p_1*V_1)/V_2` = `(6*4*10^2)/24` = `10^2` Pa
0