Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek! Még mára kéne! Szöveges feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1484
1. Menő Manó reggel 7 órakkor indult túrázni Cserépfaluból Lillafüredre 6 km/h sebességgel. Lóti-futi 2 órával később indult társa után, de óránként 2 km-rel több utat tett meg, így egyszerre érkeztek Lillafüredre. Hány órakkor értek Lillafüredre, és mennyi a Cserépfalu-Lillafüred-távolság a turistaúton?
2. A futópályán 400 méter egy "kör". Két futó közül az egyik 3,4 m/s, a másik 3 m/s sebességgel fut. A pálya azonos pontjáról egyszerre indulnak. Mennyi idő múlva "körözi" le a gyorsabb futó a társát, ha azonos irányban indulnak el?
3. Az iskolai csúcsot 2000 méteres futásban Hosszúláb tartja 6 perc 15 másodperccel. Fürgeláb szintén jó futó, ő 8 perc alatt teljesíti ugyanezt a távot. Mekkora előnyt adjon Hosszúláb Fürgelábnak a 2000 méteres távon, hogy egyszerre érkezzenek a célba, ha feltételezzük, hogy egyenletesen futnak?

Köszönöm ha tudtok segíteni!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, sos, szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.
a,
3,4x+3x=400
6,4x=400 / :6,4
x= 62,5 sec
b,
3,4x-3x=400
0,4x=400 / :0,4
x= 1000 sec
0