Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
439
Kérem aki tud segítsen :( Érettségi előtt állok, és sajnos a matek nehezen megy :( Tanárhoz sem tudok járni :( Kérem valaki letudja nekem ezt vezetni magyarázattal? :( Csatoltam képet :( Kérem segítsen valaki :( Nagyon fontos :(
Előre is köszönöm! :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
20)
a 0,4-es valószínűség 40%-ot jelent, vagyis miután beraktuk a zsákba a fehér és fekete golyókat, az arányuk ez lesz:
fehér golyó: 40%, fekete golyó: 60%.
tehát ha 8 fehér golyó = 40%-a az összes golyónak, akkor HÁNY fekete golyó 60%-a az összesnek?
a 40%-ot 1,5-tel kell megszorozni, hogy 60%-ot kapjunk, tehát a válasz 8 * 1,5 = 12

22)
4 db negatív szám van, és 7 db nem negatív, ezeknek összege 11.
100/11 művelettel megkapjuk, hogy egy szám kiválasztására mennyi esély van, ezt már csak be kell szorozni a nem negatív számokkal, tehát (100/11) * 7 = 700/11 = (kb) 63,6363.
A válasz pedig: 63,63% esély van arra, hogy a kiválasztott szám nem negatív.

23)
5 számból kettőt próbált meg helyesen eltalálni Sára. Skatulya elvvel megmondható (két skatulyára lesz szükség, mert 2 eltalálandó számot vizsgálunk), hogy az első skatulyában (az egyik lehetséges szám) 5 féle szám lehet, nem tudjuk, melyiket találta el helyesen Kata. A második skatulyában pedig már csak 4 féle szám lehetséges, mert az a szám, ami az első skatulyában van, már nem szerepelhet mégegyszer. Tehát az összes lehetőség arra, hogy Sári eltalálja, hogy melyik két számot találta el Kata, az 5 * 4, vagyis 20, ebből pedig a 10 ; 53-as tipp 1 darab, ezért 1/20 = 5% esélye volt arra Sárinak, hogy eltalálja, hogy Kata pont a 10, és 53-as számokat találta el.

8)
Tulajdonképpen 4 db lehetőség van:
A: két fejet dobunk
B: egy fejet és egy írást dobunk
C: egy írást és egy fejet dobunk
D: két írást dobunk.
arra, hogy az egyik összejön, 25% esély van, és ha össze adjuk a B és a C lehetőség valószínűségét (mert gyakorlatilag ugyanaz az eredmény), akkor 25% + 25% = 50% esélyt kapunk. A megoldás tehát: Arra, hogy a B esemény következzen be, 50% esélyünk van.
Módosítva: 5 éve
1