Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek játék a számokkal

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Tudna valaki segíteni? Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

1,

a, `a_1` = 9; d = 10

`a_n` = `a_(n-1)+10`

49, 59, 69, stb

b, `a_1` = 5; q = -2

`a_n` = `a_(n-1)*(-2)`

80, -160, 320, stb

c, A különbség mindig eggyel nagyobb

..., 22, 29, 37, 46, 56, 67

d, hozzá kell adni az előző elemet.

`a_(n+1) = a_n+a_(n-1)`

..., 21, 34, 55, 89


2,

`a_1` = 24

d = 3

`a_(15)` = `a_1+(14-1)*d` = `24+14*3` = 66-an ülnek a 15.sorban.

Feltételezzük, hogy 15 sorból áll a nézőtér (mert azt nem írja, hogy az az utolsó sor).

`S_(15)` = `((a_1+a_(15))*15)/2` = `(24+66)*15/2`= 675 személyes a színház.
0