Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Köszönöm szépen ha segítesz nekem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. téglalap
5,8²+4²=c²
33,64+16=c²
49,64=c² (√)
7,04556=c
2. téglalap
5²+5²=x²
25+25=x²
50=x² (√)
7,071067=x
Így összevetjük a 2-t, hogy melyik a nagyobb:
7,071067 vagy a 7,04556 és látjuk, hogy
7,071067 > 7,04556
1