Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia verseny

Főoldal » Középiskola » Kémia
622
Sziasztok! Segitenetek ezt a feladatlapot kitolteni?:))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Szia!

1.,
Mengyelejev
Marie Curie
Müller Ferenc
Johannes Diderik van der Waals
Bunsen

2.,
a-7
b-4
c-5
d-6
e-2
f-1
g-
h-3
i-8

elektronaffinitás: atomok elektronvonzó képessége

1

3.,

A: NH4NO3
B: N2O
C: H2O
D: NH3
E: N2
F: HNO3

B+D: 3N2O+2NH3=4N2+3H2O
B: kéjgáz, tejszínhab hajtógázaként alkalmazzák.
A+mészkő: pétisó, közkedvelt műtrágya.

4.,

A pénz térfogata: h×r^2×π=0,1×0,8^2×3,14=0,201 cm3. Ha a sűrűsége 8,9 g/cm3, akkor ez 0,0502×8,9=1,789 g. Mivel atomtömege 63,25 g/mol ezért ez 1,789/63,5=0,02817 mol.

a.,

Ehhez négyszer ennyi, 0,1127 mol salétromsav szükséges, mely 0,1127×63=7,099 g tömegű. 90%-osként pedig 7,89 g.

b.,

A keletkező NO2 anyagmennyisége a rézének kétszerese, azaz 0,05634 mol. Ha feltesszük, hogy standard körülményen között volt, ez 0,05634×24,5=1,38 dm3 térfogatú.

c.,

Ennyi NO2 tömeg 0,05634×46=2,592 g, mely 60×3=180 m3 levegőben oszlik el. Ez 0,0144 g/m3, ami 14.400 μg/m3.

d., Tehát nem, határozottan nem.
Módosítva: 9 éve
1