Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
755
Határozd meg az a alapú egyenlőszárú háromszög keresett adatait, számítsd ki a háromszög kerületét és területét! (ma: az alaphoz tartozó magasság)
a) a = 12 cm, b = 10 cm, ma = ?
b)a = 10 cm, b = ? ma = 8 cm
c)a = ? b=13,5 cm ma = 10,8 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia,

Pitagorasz tételt alkalmazva:
a, 10^2-6^2=64  64  ma=8
b,  5^2+8^2  b=9,43
c,  13,5^2-10,8^2  a=8,1

Háromszög kerülete: a+2*b
Háromszög területe: (a*ma)/2

Remélem tudtam segíteni!
0